Svečana akademija povodom dana nezavisnosti BiH

U organizaciji Pedagoškog zavoda Mostar i IC Štamparije u Mostaru je održana svečana akademije povodom Dana nezavisnosti BiH. Ovom prilikom nagrađeni su najbolji literarni radovi koji su pristigli na konkurs “Samo jedno mjesto na svijetu se zove domovinom”.

Konkurs je bio raspisan za učenike srednjih škola koje izvode nastavu po bosanskom planu i program.

Žiri koji je izabrao najbolje radove činili su: književnik Elvedin Nezirović;član, mr.sc.Irma Marić;član, stručni savjetnik Pedagoškog zavoda Mostar mr.sc.Nusret Omerika; predsjednik žirija.

1.mjesto- Azra Đelmo- Srednje škole Jablanica

2.mjesto- Asja Čolaković- Druga gimnazija Mostar

3.mjesto- Emir Brkić- Karađozbegova medresa Mostar

Ovom prilikom je izdat i Zbornik radova pod nazivom ”Ja domovinu imam i u srcu je nosim” u kojem su predstavljeni učenički radovi .

”Ove godine smo odlučili promovirati zbirku učenika naših radova pod nazivom ”Ja domovinu imam i u srcu je nosim, kako bi svu radost literarnih radova podijelili sa svima koji žele da tu riječ čuju i pročitaju”, rekla je direktorica Pedagoškog zavoda Mostar Sabaheta Bijedić.

”Mislim da u sljedećem razdoblju treba raditi na tome da svi sudjeluju na ovom konkursu bez bilo kakvih predrasuda, bez bilo kakvih ograničenja. To je ono što će biti izazov za sve nas u sljedećem razdoblju”, rekao je direktor IC Štamparije mr.sc. Ibrahim Rahimić.