Sajam srednjih škola grada Mostara

19. i 20. novembra u Mostaru, Mala galerija Hercega Stjepana Kosače, održan je Drugi sajam srednjih škola grada Mostara. Prvi dan Sajma upriličeno je predstavljanje svih srednjih škola oba nastavna plana i programa s područja grada Mostara. Konkretno, 19. 11. u periodu od 9:00 do 17:00 timovi srednjih škola imali su zadatak da predstave rad svoje škole učenicima završnih razreda osnovnih škola.

Cilj predstavljanja bio je pružanje informacija o zanimanjima u pojedinim srednjim školama, projektima te vannastavnim aktivnostima. Tako su posjetioci Sajma imali priliku posjetiti štandove i dobiti potrebne informacije o radu svih izlagača.

Učešće Pedagoškog zavoda ogledalo se kroz prilog Profesionalna orijentacija koji je štampan u okviru Informatora, brošure, namijenjene posjetiocima Sajma.

20. novembra prisutni su imali priliku da nakon službenog obraćanja istaknutih ličnosti grada, prisustvuju prezentaciji Pedagoškog zavoda na temu Projekti modernizacije srednjeg obrazovanja te prezentaciji učeničkih radova koji su imali istraživački karakter a na temu Ako izmijenimo naše misli, svijet oko nas se mijenja.

Drugi sajm srednjih škola organizirao je Grad Mostar, Odjel za društvene djelatnosti, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona u saradnji s Pedagoškim zavodom i Zavodom za školstvo, predstavnicima srednjih i osnovnih škola, a uz podršku Misije OESC-a u BiH.