Promocija postignuća učenika osnovnih i srednjih škola

7. 6. 2018. u Centru za kulturu u Mostaru svečano je obilježen Dan Pedagoškog zavoda Mostar uz prigodan program i promociju postignuća učenika osnovnih i srednjih škola HNK-a u školskoj 2017/18. godini.

U prepunoj sali Centra za kulturu dominirala je pozitivna energija kojom su zračili nagrađeni učenici, njihovi nastavnici/profesori, direktori škola, organizatori takmičenja i svi oni koji su svojim prisustvom uveličali svečanost.

U takvom ambijentu, gdje se promovišu postignuti izvrsni rezultati na takmičenjima iz pojedinih predmeta i oblasti „čast je bila biti dijelom odgoja i obrazovanja mladih ljudi koji žele i mogu više od postavljenog standarda, jer takmičenje nadilazi standard“, kazala je v. d. direktorice Pedagoškog zavoda Mostar dr. sc. Enisa Gološ.

Sam čin dodjele nagrada najuspješnijim učenicima (83 učenika) i školama (8 škola) činio je kulminaciju svečanog događaja. Nagrađenima su prigodne nagrade i diplome uručili: ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta dr. sc. Rašida Hadžović, predsjedavajući Skupštine HNK-a gosp Šerif Špago, v. d. direktorice Pedagoškog zavoda dr. sc. Enisa Gološ i stručni savjetnici Pedagoškog zavoda Mostar.

Budući da na svečanosti nije mogao prisustvovati predsjednik Vlade HNK-a dr. sc. Nevenko Herceg, uputio je „iskrene čestitke svim učenicima – natjecateljima, a posebice onima koji su nagrađeni, te njihovim nastavnicima, profesorima i ravnateljima, jer je ulaganje u znanje i obrazovanje naše djece najisplativije investiranje“.

Važno je istaći da Pedagoški zavod Mostar svoji kapacitetom, po broju zaposlenih, nije bio u mogućnosti organizovati takmičenja bez podrške institucija, udruženja i pojedinaca kojima su na svečanosti uručene i prigodne zahvalnice za ostvarenu uspješnu saradnju, što je u svome izlaganju istakla i v. d. direktorice Pedagoškog zavoda dr. sc. Enisa Gološ.