Izvještaj takmičenja iz turskog jezika održanog 29.04.2015. godine

Kantonalno takmičenje u poznavanju turskog jezika za učenike osnovnih škola sedmih, osmih i devetih razreda u organizaciji Turskog kulturnog centra “Yunus Emre” u saradnji Pedagoškog zavoda Mostar, održano je 29.04.2015. godine u  prostorijama OŠ “Mujaga Komadina” u Mostaru.

Na otvaranju prvog takmičenja iz turskog jezika  obratili su se prisutnima direktor instituta “Junuz Emre” gdin. Junuz Dilber, director O.Š. Mujaga Komadina gdin. Semir Šejtanić I predstavnica Pedagoškog zavoda gđa. Edna Haznadarević.

Učešće na takmičenju uzelo je 55 učenika iz  18 centralnih I 6 područnih osnovnih škola s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona. Radi se o učenicima koji postižu zavidne rezultate iz svih nastavnih predmeta. Takmičenje se sastojalo od dva dijela, prvog pismenog dijela I drugog usmenog dijela. Nakon pregledanih radova I usmene provjere znanja, stručna ocjenjivačka komisija proglasila je pobjednike.

Anida Memić – OŠ Čelebići, Belma Aliman – OŠ Bijelo Polje, Lamija Balić– OŠ Podorašac, Nejra Pobrić – OŠ “Šejh Jujo”, Elma Čormadžić – OŠ “Alija Isaković”,

iz osmih razreda: Lamija Lavić – Prva OŠ Konjic, Alma Prohić – Druga OŠ Konjic, Elmedina Ždralić – Četvrta OŠ Mostar, Vanesa Jazvin – OŠ Blagaj, Samra Tucaković – OŠ Gnojnice,

 i iz sedmih razreda: Nedim Džajić – Prva OŠ Konjic, Merjem Husić – Četvrta OŠ Mostar, Amra Makan – OŠ Čelebići, Hana Turak – OŠ Seonica i Ismihana Zukić– OŠ Bijelo Polje.

 Najboljih pet učenika iz svakog razreda, 7. 8. i 9, ići će na dodatnu nastavu u Tursku između 9. i 22. avgusta. Učenici koji su osvojili prva mjesta dobili su nagradu i laptop.